Dividendfondsen – Beleggen in een omgeving met lage rente

Dividendfondsen---Beleggen-in-een-omgeving-met-lage-rente

Lees alles over het belang van dividenden voor beleggers in ons Sustainable Dividends Value Fund in de special in het RankiaPro Magazine.

RankingPro Europe Magazine, Het magazine voor fondsprofessionals – Editie juni 2024

Sinds begin 2024 wordt er gespeculeerd over het begin van de versoepelingscyclus door de grote centrale banken. In het licht van deze cyclusverschuiving, voorafgegaan door een cyclus van renteverhogingen die de nominale rente op recordhoogte heeft gebracht, zullen beleggingsportefeuilles proberen te draaien en hun blootstelling aan verschillende activaklassen wijzigen. SPECIALE Dividendfondsen, die beleggen in dividenduitkerende aandelen, zouden kunnen opkomen als reactie op deze situatie. Dividendfondsen zouden kunnen profiteren van renteverlagingen en beleggers tegelijkertijd diversificatie kunnen bieden met het oog op de opkomst en concentratie van technologieaandelen, kwaliteit en stabiliteit.

We moeten ons realiseren dat dividenden niet alleen een bewijs zijn van winstgevendheid in het verleden, maar veel meer een teken van vertrouwen van het management in de toekomst van een bedrijf.

Simon van Veen, Founder & Portfolio manager Sustainable Dividends Value Fund

Bron: Rankia Pro Europe, RankiaPro Magazine – nummer 18, juni 2024

Nieuwsbrief

Naam
Sustainable-Dividends-Value-Fund-Fonds

Het fonds

Sustainable Dividends biedt een Europees beleggingsfonds aan dat investeert in een goed gespreide portefeuille van aandelen in bedrijven die vooroplopen in de duurzaamheidstransitie. Onze focus ligt op een gedisciplineerd beleggingsproces, waarbij kwalitatieve en kwantitatieve financiële criteria worden toegepast. Deze aanpak is de sleutel naar onze lange termijn rendement.

Testimonials