We zijn op een bijzonder moment aangekomen in de bijna zevenjarige geschiedenis van het Sustainable
Dividends Value Fund. De bedrijven in het fonds noteren op de beurs allemaal tegen een flink lagere prijs dan wat deze ondernemingen werkelijk waard zijn. Wij zien voor de middellange termijn een gemiddeld koerspotentieel voor de aandelen in het fonds van bijna 100%. Nog niet eerder was dit getal zo hoog. En met een gemiddelde waardering van minder dan 7 keer de verwachte kasstroom waren onze duurzame bedrijven nog nooit zo goedkoop. Het dividendrendement van de aandelen zit inmiddels ruim boven de 5% en ook dat is nog niet eerder voorgekomen. Al met al zijn dit mooie vooruitzichten voor wie door de zure appel van een tijdelijke dip in de beurskoersen heen durft te bijten. We hebben de maand september afgesloten met een rendement van -11,5%. De forse renteverhogingen in vrijwel de hele wereld zorgen samen met de Russische oorlogsretoriek voor onzekerheid en angst onder beleggers. De koersen van grote Europese bedrijven daalden gemiddeld met 6,3% (MSCI Europe Index). Middelgrote bedrijven zagen een koersdaling van 8,7% (MSCI Europe Mid Cap Index) en kleine ondernemingen van gemiddeld 10,9% (MSCI Europe Small Cap Index). Wij kiezen in het fonds voor 15 tot 25 aandelen van
bedrijven met een voorspelbaar en winstgevend bedrijfsmodel, betrokken management en regelmatige
dividendbetalingen. De balansverhoudingen van de bedrijven in ons fonds zijn sterk. De meeste bedrijven hebben slechts een bescheiden schuld en sommige zelfs een netto kaspositie. Zij hebben dan ook weinig te vrezen van de stijgende rente. Mede daarom kijken wij in dit lastige beursjaar met vertrouwen naar de toekomst. Vanaf de start in 2016 heeft ons fonds nu ruim 35% rendement gemaakt (+4,6% per jaar, na kosten), tegenover 27% voor de MSCI Europe (+3,7% per jaar).

Nieuwsbrief

Naam
Sustainable-Dividends-Value-Fund-Fonds

Het fonds

Sustainable Dividends biedt een Europees beleggingsfonds aan dat investeert in een goed gespreide portefeuille van aandelen in bedrijven die vooroplopen in de duurzaamheidstransitie. Onze focus ligt op een gedisciplineerd beleggingsproces, waarbij kwalitatieve en kwantitatieve financiële criteria worden toegepast. Deze aanpak is de sleutel naar onze lange termijn rendement.

Testimonials